Gehaakte pop


Mag ik jullie voorstellen, Truusje:
Gisteravond heb ik haar afgemaakt. De basis is wol. Bij de Zeeman had ik twee grote knotten wol gekocht, een roze en een rood/roze draad. Ze voelde meteen zo zacht aan, dat ik ze niet kon laten liggen. Maar ja wat ga je er dan van maken? Ik had al een idee voor mijn dochter, maar dat idee is nog niet uitgewerkt want dochterlief is met andere dingen bezig. Dus dacht ik, hup dan is die wol nu toch even voor mij. Leuk voor een matroesjka!

Ik haakte 4 x een rond lapje. 2 groten met rood/roze wol op haaknaald nr. 10! En 2 met roze op haaknaald nr. 5. Aan de 2 roze maakte ik ook nog een soort nekje. Op haar buikje heb ik met een rest wit een leuke bloemenrand gehaakt met haaknaald nr. 4. Toen begon ik met het gezicht. Dat was best moeilijk. Ze heeft al 3 paar andere ogen gehad voordat deze het werden. De wangen waren snel bedacht en toen de mond. Nog moeilijker. Pfff... het valt nog niet mee zo'n gehaakt hoofd een gezicht te geven.
En dan het haar, dat ging beter. Ik had meteen voor ogen hoe het moest
worden en het resultaat vind ik niet slecht.


 De achterkant van het hoofd.
Tenslotte heb ik haar opgevuld met kussenvulling en dichtgemaakt.
En hier is ze dan: Truusje! 

Een matroesjka of lijkt ze toch meer op een Hollands meisje? 
Het was in ieder geval leuk om te doen.


Reacties

Een reactie posten

Berichtjes vind ik altijd leuk.