Strandmobiel

Na een heerlijke week vakantie in de Ardennen, waren we maandag einde dag weer thuis. Ook niet verkeerd! Want het kriebelde alweer genoeg om te gaan freubelen. Gistermiddag heb ik deze strandmobiel in de tuin gemaakt:


Wat heb je nodig?


Patroontjes van de vis en zeester.

Het stoere touw heb ik rondom aan de zeester vastgemaakt.
Zowel de zeester als de vissen zijn van dubbel wolvilt.

Een paar oude knopen uit mijn knopendoos
doen dienst als vissenogen.

Hier en daar een knoop met daarop een houten kraal
of schelp.

Zowel de vissen als de zeester vastgeknoopt 
aan een houten ring en ophangen maar.


En zo hangt hij gezellig in de keuken in mijn 
zogeheten " teute-kastje":De schelpen kettingen hangen er ook super leuk naast.
Die rechter, heb ik vorig jaar gemaakt.


Voor mijn vakantie had ik een hele leuke opdracht...
met veel roze, 
Deze is inmiddels klaar en afgeleverd bij de opdrachtgever. 
Daarover in mij volgende blogbericht meer.


Geniet van de zomer!!
Liefs.

Reacties

 1. Wat een mooie Strandmobiel, ik krijg meteen zin om naar zee te gaan, lekker zomers. Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk! Ik heb nog nooit iets met vilt gedaan, maar heb het wel liggen om eens iets mee te doen. Jute touw en houten kralen heb ik ook wel liggen. Ik ga 't onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er al mee bezig geweest. Het wordt leuk. Ik vroeg me alleen af hoe jij netjes de draadjes afhecht en wegwerkt, en hoe je het touw waaraan je het ophangt stevig en netjes vastmaakt.

   Verwijderen
  2. Wat leuk! Ik zal je vragen proberen te beantwoorden.
   De draadjes hecht ik als volgt af: een paar keer precies op dezelfde plek naaien en dan de draadjes door het midden tussen de twee vilten-vis lagen heen steken , en dan ergens omhoog komen met je naald...trek iets aan het draadje, knip en laat los, dan verdwijnt het draadje in de vis.
   Ik heb het touw van de twee visjes (door de ring heen gehaald, dus letterlijk de ring in het midden van de twee touwtjes gelegd) op elkaar gelegd en samen geknoopt. Dus geen platte knoop. Meer is het niet. Hetzelfde heb ik gedaan met de ster.
   Hoop dat je er zo uitkomt.
   Succes! Ben benieuwd naar het resultaat.
   Liefs, Corine

   Verwijderen
  3. Het is gelukt! Ik heb vier hartjes gemaakt (komen na mijn vakantie op mijn blog). Het touw op je zeester heb je zo te zien niet weggewerkt in de ster. Ik heb dat wel gedaan, en dan de ophangdraad met een knoop aan het eind ook in het hart gestopt. Ik heb de hartjes wel wat opgevuld, zodat je het dikke touw niet ziet.

   Verwijderen

Een reactie posten

Berichtjes vind ik altijd leuk.